Därför behövs ideologierna

Frånvaron av framtidsvisioner och tydliga ideologiska alternativ gör politiken till en tråksport där den suraste vinner. Partierna kan inte bara presentera sina lösningar på dagens samhällsproblem utan måste också peka på sin önskade väg framåt.

Jag skriver i Opulens om ett politiskt landskap där ingen vågar tänka bortom nästa mandatperiod, ja nästa opinionsmätning.

Visst märks det att det är valår, när tongångarna på twitter blir otrevligare och statsråden kliver ur sina roller och börjar agera demagoger, men någon entusiasm bland väljarna går inte att skönja.

Visst vill mina vänner till vänster att Socialdemokraterna skall sitta kvar och mina vänner till höger att oppositionen ska ta över, men jag får inte intrycket att någon av dem lagt champagnen på kylning för den händelse att de skulle få som de vill.

Läs artikeln här: https://www.opulens.se/opinion/kronikor/valar-utan-visioner/