Vem vill rösta på ett hemligt parti?

Så har rättegången äntligen börjat mot folkpartiets före detta pressekreterare Per Jodenius, anklagat för dataintrång i Socialdemokraternas nätverk. Såväl Folkpartiets valkampanj, av vilken dataintrången tycks vara en del trots att partiledningen energiskt förnekar det, som socialdemokraternas strategiska anmälan två veckor före valet känns som indikatorer på vilken syn på såväl politik som väljarkår som präglar bägge blockens kampanjarbete.

Man kan fråga sig varför Folkpartiet (eller en folkpartist för dem som fortfarande tror att Jodenius ensam kände till intrången) trodde att Folkpartiet skulle vinna väljare på att känna till Socialdemokraternas hemliga material. Å andra sidan kan man fråga sig vilken information ett politiskt parti rimligen kan besitta som är så hemlig att det skulle "allvarligt skada" partiet om den läckte ut. Vill man rösta på ett sådant parti? Tänk om alla skulle spela med helt öppna kort istället? Tänk om…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.