Wallace Henry Hartley

Wallace Henry Hartley var kapellmästare på RMS Titanic som sjönk på sin jungfrufjärd den 14 april 1912, i Nordatlantens kalla vatten, en händelse som skildrats åtskilliga gånger i populärkulturen. Berättelsen om Titanic är en historia om hur modernitetens övertro på teknikens ofelbarhet i form av det osänkbara kryssningsfartyget kolliderar med naturens realiteter i form av ett isberg.

Det är en berättelse om hur 1500 personer på väg från Storbritannien till USA mister sina liv, men också en berättelse om hjältemod och självuppoffring, där några av världens då mest berömda och rikaste personer frivilligt upplät sina platser i livbåtarna åt andra.

Det är också en historia om att, som Wallace Henry Hartley och hans medmusikanter, stoiskt möta slutet på sin post, spelandes en psalm för att lugna och trösta passagerarna. Wallace Henry Hartley finns på mitt album Ligistliv från 2014, som givetvis finns att lyssna till på Spotify.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.